Nauczany język: język angielski
Nauka trwa 3 lata i kończy się kwalifikacją w zawodzie:
TG.6. Sporządzanie potraw i napojów
Nauczysz się:
- sporządzać potrawy i napoje z uwzględnieniem nowoczesnych technik kulinarnych
- przechowywania żywności;
- wykonywania czynności związanych z ekspedycją potraw i napojów.
Nasza szkoła zapewnia
- zajęcia praktyczne realizowane są w szkolnych pracowniach, wyposażonych w sprzęt i urządzenia umożliwiające pełną realizację zadań programowych szkoły.
-
wykwalifikowaną i doświadczoną kadrę pedagogiczną
Po zakończeniu edukacji w Branżowej Szkole I stopnia będziesz mógł/ mogła
-
podjąć pracę w zakładach gastronomicznych (restauracje, bary, kawiarnie) oraz w placówkach świadczących usługi cateringowe zarówno w kraju, jak i za granicą
-
prowadzić własną działalność gospodarczą,
- kontynuować naukę w 2 – letniej szkole branżowej II stopnia, w systemie szkolnym i uzyskać dyplom potwierdzającego kwalifikacje w zawodzie na poziomie technika