Wykaz podręczników

Rok szkolny 2018/2019

TECHNIKUM – klasa I

Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących (klasa I)

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Religia

Strus Robert [red]

Świadczę o Jezusie w Kościele

Wyd. Gaudium – Lublin

2.

Język polski

 Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa

Małgorzata Chmiel, Anna Równy

1. Ponad słowami. Podręcznik do kształcenia literackiego i kulturowego, klasa 1 część 1 zakres podstawowy i rozszerzony.

2. Ponad słowami. Podręcznik do kształcenia literackiego i kulturowego, klasa 1 część 2 zakres podstawowy i rozszerzony,

Nowa Era

Nowa Era

3.

Język angielski

S. Kay, V. Jones, D. Brayshaw, B. Michałowski

Matura Focus 2 (podręcznik + ćwiczenia

Pearson

4.

Język rosyjski

Zybert M.

Nowyj Dialog 1. Podręcznik z zeszytem ćwiczeń

Wyd. WS i P

5.

Wiedza o kulturze

Bokiniec M., Forysiewicz B., Michałowski J.

Spotkanie z kulturą

Nowa Era

6.

Historia

Stola D.

Historia – wiek XX. Szkoły ponadgimnazjalne. Zakres podstawowy

Wydawnictwo Szkolne PWN

7.

Wiedza o społeczeństwie

Smutek Z., Maleska J.

Wiedza o społeczeństwie. Seria: Odkrywamy na nowo. Zakres podstawowy.

Operon

8.

Podstawy przedsiębiorczości

Makieła Z., Rachwał T.

Krok w przedsiębiorczość.

Nowa Era

9.

Geografia

Uliszak R., Wiederman K.

Oblicza geografii- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych Zakres podstawowy.

Nowa Era

10.

Biologia

Bonar E., Krzeszowiec – Jeleń W., Czachorowski S.

Biologia na czasie- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy.

Nowa Era

11.

Chemia

R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod A.

To jest chemia- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy.

Nowa Era

12.

Fizyka

Braun M., Śliwa W.

Odkryć fizykę”- zakres podstawowy. Szkoła ponadgimnazjalna.

Nowa Era

13.

Matematyka

Babiański W., Chańko L., Ponczek D.

Matematyka 1. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

Nowa Era

14.

Informatyka

Nowakowski Z.

Informatyka. Po prostu. Szkoła ponadgimnazjalna. Klasa 1 dla technikum i zasadniczej szkoły zawodowej.

WSi P

15.

Edukacja dla bezpieczeństwa

Słoma J.

Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

Nowa Era

Podręczniki do nauczania w zakresie zawodowym- Technik żywienia i usług gastronomicznych ( klasa I).

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

Dominik P.

Zienkiewicz M.

BHP w branży gastronomicznej.

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Cz.3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych.

WS i P

WSiP

2.

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Kmiołek A.

Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności. Kwalifikacja T.6

WS i P

3.

Język obcy zawodowy (język angielski)

Sarna R., Sarna K.

Język angielski zawodowy.

WS i P

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym- Technik usług fryzjerskich ( klasa I).

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Podstawy fryzjerstwa

Kulikowska- Jakubiak T., Richter M.

Podstawy fryzjerstwa

Wyd. WS i P

2.

Techniki fryzjerskie

T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter

Techniki fryzjerskie pielęgnacji włosów.

Wyd. WS i P

Szkoła Branżowa I stopnia ZDZ w Lublinie Filia w Kraśniku

Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących ( klasa I)

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Religia

Strus Robert [ red]

Świadczę o Jezusie w Kościele.

Wyd. Gaudium- Lublin

2

Język polski

Nowosielska E., Szydłowska U.

Zrozumieć świat. Klasa 1 Podręcznik do języka polskiego dla zasadniczej szkoły zawodowej

Nowa Era

3.

Historia

Stola D.

Historia – wiek XX. Szkoły ponadgimnazjalne. Zakres podstawowy- kontynuacja podręcznika z klasy I

Wydawnictwo Szkolne PWN

4.

Język angielski

Matura Focus 2 (podręcznik + ćwiczenia.

S. Kay, V. Jones, D. Brayshaw, B. Michałowski

5.

Geografia

Uliszak R., Wiederman K.

Oblicza geografii – podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy.

Nowa Era

6.

Biologia

Bonar E., Krzeszowiec – Jeleń W., Czachorowski S.

Biologia na czasie- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy.

Nowa Era

7.

Chemia

R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod A.

To jest chemia- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy

Nowa Era

8.

Fizyka

Braun M., Śliwa W

Odkryć fizykę”- zakres podstawowy. Szkoła ponadgimnazjalna

Nowa Era

9.

Matematyka

Bobiński W., Wej K.

Matematyka dla zasadniczej szkoły zawodowej

Nowa Era

10

Informatyka

Nowakowski Z.

Informatyka. Po prostu. Szkoła ponadgimnazjalna. Klasa 1 dla technikum i zasadniczej szkoły zawodowej.

WSi P

11.

Edukacja dla Bezpieczeństwa

Słoma J.

Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym – Kucharz.( Klasa I)

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Technika i bezpieczeństwo w gastronomii

Kasperek A., Kondratowicz M.

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii

WSiP , REA

2.

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem

Kmiołek, A.

Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności” Kwalifikacja T.6.

WSiP

3.

Język obcy zawodowy

Sarna R., Sarna K.

Język angielski zawodowy

WSiP

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym – Fryzjer ( klasa I)

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Podstawy fryzjerstwa

Kulikowska – Jakubiak T., Richter M.

Podstawy fryzjerstwa

WSiP

2.

Techniki fryzjerskie

Kulikowska- Jakubiak T., Richter M.

Techniki fryzjerskiej pielęgnacji włosów.

WSiP

Podręczniki do nauczania w zakresie zawodowym- mechanik pojazdów samochodowych( klasa I).

Lp.

Przedmiot

Autor

Tytuł

Wydawnictwo

1.

Podstawy konstrukcji maszyn

1.Rutkowski A.

 

2.Buksiński T., Szpecht A.

1.Części maszyn

2.Rysunek techniczny

WSiP

WSiP

2.

Technologia naprawy pojazdów samochodowych

1. Markowski M., Stanik Z.

2.Burdzik R., Konieczny Ł., Warczek J.

1. Naprawa zespołów i podzespołów pojazdów samochodowych

2.Diagnozowanie zespołów i podzespołów pojazdów samochodowych

WSiP

WSiP


Rok szkolny 2017/2018

TECHNIKUM – klasa I

 Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących (klasa I)

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Religia Strus Robert [red] Świadczę o Jezusie w Kościele Wyd. Gaudium – Lublin
2. Język polski  Małgorzata Chmiel, Eliza Kostrzewa

 

 

 Małgorzata Chmiel, Anna Równy

1. Ponad słowami. Podręcznik do kształcenia literackiego i kulturowego, klasa 1 część 1 zakres podstawowy i rozszerzony.

2. Ponad słowami. Podręcznik do kształcenia literackiego i kulturowego, klasa 1 część 2 zakres podstawowy i rozszerzony,

 

Nowa Era

 

 

 

Nowa Era

3. Język angielski S. Kay, V. Jones, D. Brayshaw, B. Michałowski Matura Focus 2 (podręcznik + ćwiczenia Pearson
4. Język rosyjski Zybert M. Nowyj Dialog 1. Podręcznik z zeszytem ćwiczeń Wyd. WS i P
5. Wiedza o kulturze Bokiniec M., Forysiewicz B., Michałowski J. Spotkanie z kulturą Nowa Era
6. Historia Stola D. Historia – wiek XX. Szkoły ponadgimnazjalne. Zakres podstawowy Wydawnictwo Szkolne PWN
7. Wiedza o społeczeństwie Smutek Z., Maleska J. Wiedza o społeczeństwie. Seria: Odkrywamy na nowo. Zakres podstawowy. Operon
8. Podstawy przedsiębiorczości Makieła Z., Rachwał T. Krok w przedsiębiorczość. Nowa Era
9. Geografia Uliszak R., Wiederman K. Oblicza geografii- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych  Zakres podstawowy. Nowa Era
10. Biologia

 

Bonar E., Krzeszowiec – Jeleń W., Czachorowski S. Biologia na czasie- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.  Zakres podstawowy. Nowa Era
11. Chemia R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod A. To jest chemia- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Nowa Era
12. Fizyka Braun M., Śliwa W. „ Odkryć fizykę”- zakres podstawowy. Szkoła ponadgimnazjalna. Nowa Era
13. Matematyka Babiański W., Chańko L., Ponczek D. Matematyka 1. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Nowa Era
14. Informatyka Nowakowski Z. Informatyka. Po prostu. Szkoła ponadgimnazjalna. Klasa 1 dla technikum  i zasadniczej szkoły zawodowej. WSi P
15. Edukacja dla bezpieczeństwa Słoma J. Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Nowa Era

Podręczniki do nauczania w zakresie zawodowym- Technik żywienia i usług gastronomicznych ( klasa I).

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii Dominik P.

 

 

Zienkiewicz M.

BHP w branży gastronomicznej.

 

Sporządzanie i ekspedycja potraw i napojów. Cz.3. Wyposażenie zakładów gastronomicznych.

WS i P

 

 

WSiP

2. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Kmiołek A. Sporządzanie  napojów i potraw. Towaroznawstwo i  przechowywanie żywności. Kwalifikacja T.6 WS i P
3. Język obcy zawodowy (język angielski) Sarna R., Sarna K.

 

 

Język angielski zawodowy. WS i P

 

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym- Technik usług fryzjerskich ( klasa I).

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Podstawy fryzjerstwa  Kulikowska- Jakubiak T., Richter M. Podstawy fryzjerstwa Wyd. WS i P
2. Techniki fryzjerskie T. Kulikowska-Jakubik, M. Richter Techniki fryzjerskie pielęgnacji włosów. Wyd. WS i P

Szkoła Branżowa I stopnia ZDZ w Lublinie Filia w Kraśniku

 Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących ( klasa I)

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Religia Strus Robert [ red] Świadczę o Jezusie w Kościele. Wyd. Gaudium- Lublin
2 Język polski Nowosielska E., Szydłowska U. Zrozumieć świat. Klasa 1 Podręcznik do języka polskiego dla zasadniczej szkoły zawodowej Nowa Era
3. Historia Stola D. Historia – wiek XX. Szkoły ponadgimnazjalne. Zakres podstawowy- kontynuacja podręcznika z klasy I Wydawnictwo Szkolne PWN
4. Język angielski Matura Focus 2 (podręcznik + ćwiczenia. S. Kay, V. Jones, D. Brayshaw, B. Michałowski  

 

5. Geografia Uliszak R., Wiederman K.

 

Oblicza geografii – podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy. Nowa Era
6. Biologia Bonar E., Krzeszowiec – Jeleń W., Czachorowski S.

 

Biologia na czasie- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.  Zakres podstawowy. Nowa Era
7. Chemia R. Hassa, A. Mrzigod, J. Mrzigod A. To jest chemia- podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy Nowa Era
8. Fizyka Braun M., Śliwa W „ Odkryć fizykę”- zakres podstawowy. Szkoła ponadgimnazjalna Nowa Era
9. Matematyka Bobiński W., Wej K.

 

Matematyka dla zasadniczej szkoły zawodowej Nowa Era
10 Informatyka Nowakowski Z. Informatyka. Po prostu. Szkoła ponadgimnazjalna. Klasa 1 dla technikum  i zasadniczej szkoły zawodowej. WSi P
11. Edukacja dla Bezpieczeństwa Słoma J. Żyję i działam bezpiecznie. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych Nowa Era

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym – Kucharz.( Klasa I)

Lp.

 

Przedmiot Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Technika i bezpieczeństwo w gastronomii  Kasperek  A., Kondratowicz M. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii WSiP , REA
2. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Kmiołek, A. Sporządzanie napojów i potraw. Towaroznawstwo i przechowywanie żywności” Kwalifikacja  T.6. WSiP
3. Język obcy zawodowy Sarna R., Sarna K. Język angielski zawodowy WSiP

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym – Fryzjer ( klasa I)

Lp. Przedmiot Autor

 

Tytuł Wydawnictwo
1. Podstawy fryzjerstwa Kulikowska – Jakubiak T., Richter M.

 

Podstawy fryzjerstwa WSiP
2. Techniki fryzjerskie Kulikowska- Jakubiak T., Richter M.

 

Techniki fryzjerskiej pielęgnacji włosów. WSiP

 

Podręczniki do nauczania w zakresie zawodowym- mechanik pojazdów samochodowych( klasa I).

Lp. Przedmiot Autor

 

Tytuł Wydawnictwo
1. Podstawy konstrukcji maszyn 1.Rutkowski A.

 

2.Buksiński T., Szpecht A.

1.Części maszyn

 

 

2.Rysunek techniczny

WSiP

 

WSiP

2. Technologia naprawy pojazdów samochodowych 1. Markowski M., Stanik Z.

 

2.Burdzik R., Konieczny Ł., Warczek J.

1. Naprawa zespołów i podzespołów pojazdów samochodowych

2.Diagnozowanie zespołów i podzespołów pojazdów samochodowych

WSiP

 

 

WSiP

TECHNIKUM – klasa II 

Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących (klasa II)

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Religia Strus Robert [red] Świadczę o Jezusie w świecie Wyd. Gaudium – Lublin
2. Język polski Chmiel M, Równy A.

 

 

 

 

 

Ponad słowami Podręcznik do języka polskiego dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Zakres podstawowy i rozszerzony. Klasa 2, część 1  

Nowa Era

 

 

 

 

 

3. Język angielski S. McKinlay, B. Hastings, B. Trapnell

 

 

S. McKinlay, B. Hastings, B. Trapnell

My matura success  – Pre-intermediate

(podręcznik + ćwiczenia)

 

My matura success  –  Intermediate

(podręcznik + ćwiczenia)

Pearson

 

 

 

Pearson

4. Język rosyjski Zybert M. Nowyj Dialog 1. Podręcznik z zeszytem ćwiczeń- kontynuacja z klasy I Wyd. WS i P
5. Geografia Malarz R., Więckowski M. Oblicza geografii- 1 zakres rozszerzony. Geografia fizyczna. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Nowa Era
6. Matematyka Babiański W., Chańko L., Czarnowska J. Matematyka 2. Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Nowa Era

 

Podręczniki do nauczania w zakresie zawodowym- Technik żywienia i usług gastronomicznych ( klasa II ).

 

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii Kmiołek A.

 

Sporządzanie  i ekspedycja potraw i napojów . Technologia gastronomiczna, część 1” Kwalifikacja  T.6. WS i P

 

 

 

2. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Kmiołek A.

 

Sporządzanie  i ekspedycja potraw i napojów . Technologia gastronomiczna, część 1” Kwalifikacja  T.6. Wyd. WS i P
3. Język obcy zawodowy ( język angielski) Sarna R., Sarna K.

 

 

Język angielski zawodowy WS i P
4. Działalność gospodarcza w gastronomii. Górska – Warsewicz H., Działalność gospodarcza w gastronomii.

 

WSiP REA
5. Zasady żywienia. Kunachowicz N. , Nadolna I., Przygoda B., Sińska B., Turlejska H. Zasady żywienia. Planowanie i ocena. Kwalifikacja  T.15.3 ,

 

WS i P
6. Usługi gastronomiczne. Kmiołek A. Usługi gastronomiczne” Kwalifikacja  T.15. , WS i P

 

 Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym- Technik usług fryzjerskich (klasa II)

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Podstawy fryzjerstwa Kulikowska- Jakubiak T., Richter M. Podstawy fryzjerstwa/

 

Wyd. WS i P
2. Techniki fryzjerskie Kulikowska- Jakubiak T., Richter M. Techniki fryzjerskie strzyżenia włosów, formowaniea fryzur i ondulowania. Wyd. WS i P
3. Wizualizacja wizerunku Kulikowska – Jakubik T., Richter M. Projektowanie fryzur.

 

Wyd. WS i P

 

4. Wizualizacja we fryzjerstwie. Kulikowska – Jakubik T., Richter M.

Kulikowska – Jakubik T., Richter M.

Projektowanie fryzur.

 

Stylizacja fryzur.

Wyd. WS i P

 

Wyd. WS i P

 


TECHNIKUM – Klasa III

Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Religia Strus Robert [red] Świadczę o Jezusie w Rodzinie Wyd. Gaudium – Lublin
2. Język polski Niwińska- Lipińska E.     Pol J.

 

Język polski 4. Ciekawi świata. Zakres podstawowy i rozszerzony.

.

Operon

 

 

3. Język angielski S. McKinlay, B. Hastings, B. Trapnell

 

 

 

My matura success  –  Intermediate

(podręcznik + ćwiczenia)

 Pearson

 

 

 

Wyd. Pearson

4. Język rosyjski Zybert M, Nowyje wstrieczi 2, Wyd. WS i P
5. Geografia Rachwał T. Oblicza geografii. 2 i 3 zakres rozszerzony.. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Nowa Era
6. Matematyka Babiański W., Chańko L.,

 

 

Babiański W., Chańka L., Czarnowska J., Wesołowska J.

Matematyka 2 . Zakres podstawowy. Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych.

 

Matematyka 3. Zakres podstawowy/

Nowa Era
7. Historia i społeczeństwo. Maćkowski T.

 

Janicka I.

1. Poznać przeszłość: Ojczysty Panteon i ojczyste spory.

2. Poznać przeszłość: Rządzący i rządzeni.

Uwaga: Proszę  zakupić „ Ojczysty Panteon i ojczyste spory” w pierwszej kolejności.

Nowa Era


Podręczniki do nauczania w zakresie zawodowym- Technik żywienia i usług gastronomicznych ( klasa III).

 

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Kmiołek A. Sporządzanie  i ekspedycja potraw i napojów . Technologia gastronomiczna, część 2” Kwalifikacja  T.6. Wyd. WS i P
2. Język obcy zawodowy ( język angielski) Sarna R., Sarna K.,

 

Język angielski zawodowy WS i P
3. Działalność gospodarcza w gastronomii. Górska – Warsewicz H. Działalność gospodarcza w gastronomii. – kontynuacja podręcznika REA
4. Zasady żywienia. Kunachowicz N. , Nadolna I., Przygoda B. Zasady żywienia. Planowanie i ocena.

kontynuacja podręcznika

WS i P
5. Usługi gastronomiczne. Kmiołek A. Usługi gastronomiczne.- kontynuacja podręcznika WS i P
6. Organizacja produkcji gastronomicznej. Kmiołek A. Organizacja produkcji gastronomicznej. Kwalifikacja T.15 WS i P

  

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym- Technik usług fryzjerskich (klasa III)

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Techniki fryzjerskie Kulikowska – Jakubik T., Richter M. Techniki fryzjerskie strzyżenia włosów, formowania fryzur i ondulowania.

Techniki fryzjerskie zmiany koloru włosów..

WS i P
2. Wizualizacja wizerunku Kulikowska – Jakubik T., Richter M. Projektowanie fryzur.

 

 WS i P

 

3. Wizualizacja we fryzjerstwie. Kulikowska – Jakubik T., Richter M.

Kulikowska – Jakubik T., Richter M.

Projektowanie fryzur.

 

Stylizacja fryzur.

 WS i P, REA

 

WS i P

 

4. Organizacja salonu fryzjerskiego Sarna I. Organizacja salonu fryzjerskiego. WSiP
5. Język obcy we fryzjerstwie Samulczyk – Wolska M., Dul A., Rochowski P.

 

Język angielski zawodowy w branży fryzjersko-  kosmetycznej/ WS i P

 

Technikumklasa IV

Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Religia Lis R. [ red] Z Chrystusem na drogach życia Wyd. Gaudium – Lublin
2. Język polski I. Łapińska, B. Maciejewska, J. Sadowska Język polski 5. Ciekawi świata. Zakres podstawowy i rozszerzony. Operon

 

3. Język angielski S. McKinlay, B. Hastings, B. Trapnell

 

 

R. Fricker, B. Trapnell, D. Chandler

 

My matura success  –  Intermediate

(podręcznik + ćwiczenia)

 

My matura success  –  Upper-intermediate

(podręcznik + ćwiczenia)

Pearson
4. Język rosyjski Zybert M, Dąbrowska H. Nowyje wstrieczi 3

 

 WS i P
5. Geografia Więckowski M., Malarz R. Oblicza geografii  3. Zakres rozszerzony.. Podręcznik dla liceum ogólnokształcącego i technikum. Nowa Era
6. Matematyka Babiański W., Chańka L., Czarnowska J., Wesołowska J. Matematyka 3. Zakres podstawowy.

Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych

Nowa Era
7. Historia i społeczeństwo.  

 

 

 

 

Centek J.

 

Kłodziński K., Krzemiński T.

Kontynuacja podręcznika z klasy III

„ Rządzący i rządzeni”

a następnie:

 

1. Poznać przeszłość. Wojna i wojskowość.

2.  Poznać przeszłość. Europa i świat.

Nowa Era

 

Podręczniki do nauczania w zakresie zawodowym- Technik żywienia i usług gastronomicznych ( klasa IV).

 

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1.. Zasady żywienia. Kunachowicz N. , Nadolna I., Przygoda B. Zasady żywienia. Planowanie i ocena.- kontynuacja podręcznika WS i P
2. Usługi gastronomiczne. Kmiołek A. Usługi gastronomiczne- kontynuacja podręcznika WS i P
3. Pracownia planowania żywienia i produkcji gastronomicznej Duda J., Krzywda S.

 

Pracownia organizacji żywienia W Si P
4. Pracownia obsługi klienta Dominik P.

 

Pracownia obsługi klienta.

Praktyczna nauka zawodu. Kwalifikacja T.15.

WS i P

 

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym- Technik usług fryzjerskich (klasa IV)

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
2. Wizualizacja wizerunku Kulikowska – Jakubik T., Richter M. Projektowanie fryzur.

 

Wyd. WS i P

 

3. Wizualizacja we fryzjerstwie. Kulikowska – Jakubik T., Richter M.

Kulikowska – Jakubik T., Richter M.

Projektowanie fryzur.

 

Stylizacja fryzur.

Wyd. WS i P, REA

 

Wyd. WS i P

 

4. Organizacja salonu fryzjerskiego Sarna I. Organizacja salonu fryzjerskiego gospodarczej. Wyd. WSiP
5. Język obcy we fryzjerstwie Samulczyk – Wolska M., Dul A., Rochowski  P.

 

Język angielski zawodowy w branży fryzjersko-  kosmetycznej WS i P

 

Szkoła Branżowa I stopnia ZDZ w Lublinie Filia w Kraśniku

 Podręczniki do przedmiotów ogólnokształcących –klasa II

Lp. Przedmiot

 

Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Religia Strus Robert [ red] Świadczę  o Jezusie w świecie . Wyd. Gaudium- Lublin
2 Język polski Nowosielska E., Szydłowska U. Zrozumieć świat. Klasa 2 Podręcznik do języka polskiego dla zasadniczej szkoły zawodowej Nowa Era
3. Historia Stola D. Historia – wiek XX. Szkoły ponadgimnazjalne. Zakres podstawowy Wydawnictwo Szkolne PWN
4. Wiedza o społeczeństwie Smutek Z., Maleska J. Wiedza o społeczeństwie. Seria: Odkrywamy na nowo. Zakres podstawowy. Operon
4. Język angielski M. Umińska, M. Hobbs, J. S. Keddle

 

 

S. Cunnigham, P. Moor, M. Umińska,

Real Life –  elementary (wydanie uaktualnione)

(podręcznik + ćwiczenia)

 

Real Life – pre-intermediate (wydanie  uaktualnione)

(podręcznik + ćwiczenia)

 

Pearson

9. Matematyka Bobiński W., Wej K.

 

Matematyka dla zasadniczej szkoły zawodowej Nowa Era


Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym – Kucharz.( Klasa II)

Lp.

 

Przedmiot Autor Tytuł Wydawnictwo
1. Technika i bezpieczeństwo w gastronomii  Kasperek  A., Kondratowicz M.

 

 

Wyposażenie i zasady bezpieczeństwa w gastronomii WSiP , REA
2. Podstawy działalności gospodarczej  w gastronomii Górska – Warsewicz H., Działalność gospodarcza w gastronomii.

 

WSiP, REA
2. Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem Kmiołek, A.

 

Sporządzanie  i ekspedycja potraw i napojów . Technologia gastronomiczna, część 1” Kwalifikacja  T.6 WSiP
3. Język obcy zawodowy Sarna R., Sarna K. Język angielski zawodowy WSiP

 

Podręcznik do nauczania w zakresie zawodowym – Fryzjer ( klasa II)

Lp. Przedmiot Autor

 

Tytuł Wydawnictwo
1. Podstawy fryzjerstwa Kulikowska – Jakubiak T., Richter M.

 

Podstawy fryzjerstwa WSiP
2. Techniki fryzjerskie Kulikowska- Jakubiak T., Richter M.

 

Techniki fryzjerskiej.

strzyżenia włosów, formowaniea fryzur i ondulowania.

WSiP
3. Język obcy zawodowy ( język angielski) Samulczyk-Wolska M.,  Dul A., Rochowski P. Język angielski zawodowy w branży fryzjersko-kosmetycznej WSiP

 

Podręczniki do nauczania w zakresie zawodowym- mechanik pojazdów samochodowych( klasa II).

Lp. Przedmiot Autor

 

Tytuł Wydawnictwo
1. Podstawy konstrukcji maszyn

 

 

 

Grzelak K,  Telega J.,   Torzewski J. Podstawy konstrukcji maszyn WSiP

 

 

2. Przepisy ruchu drogowego w zakresie kategorii B Próchniewicz  H Kierowca doskonały B”, wydanie IV, Grupa IMAGE sp. z o.o.
3. Technologia naprawy pojazdów samochodowych

 

1. Markowski M., Stanik Z.

 

2.Burdzik R., Konieczny Ł., Warczek J.

1. Naprawa zespołów i podzespołów pojazdów samochodowych

2.Diagnozowanie zespołów i podzespołów pojazdów samochodowych

WSiP

 

 

WSiP

4. Technologia napraw elektrycznych i elektronicznych układów pojazdów samochodowych Ocioszyński J.

 

 

 

Bolkowski S.

 

 

Elektrotechnika i elektronika pojazdów samochodowych”.

 

Elektrotechnika

WSiP

 

 

 

 

WSiP

5. Działalność gospodarcza w branży samochodowej Autor i tytuł podręcznika zostanie podany we wrześniu
6. Język obcy w branży samochodowej Sarna R.,  Sarna K. Język angielski zawodowy w branży samochodowej i mechanicznej. Zeszyt ćwiczeń WSiP